BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Informatika versenyek eredménye – 2014-2015 tanév
2015.06.21.
Az idei év versenyeredményeinek összefoglalója.
Általános iskolai versenyek
Idén is szép sikereket értek el tanulóink a Fővárosi Informatika Alkalmazói Tanulmányi Verseny általános iskolai kerületi fordulóján. Az eredményeket az alábbi táblázat mutatja.

Név Osztály Kategória Helyezés
Tusnády Simon 7. c Prezentáció 1. hely
Molnár Dániel 8. c Táblázatkezelés 2. hely
Nagy Benjámin 6. a Komplex 1 1. hely

A fővárosi döntőbe minden kerületből a legjobb két tanuló jut tovább kategóriánként, és az első hat helyezettet díjazzák. Sajnos a fiúknak most nem sikerült az első hat közé jutás, annak ellenére, hogy Tusnády Simon 2. helyezett lett, Molnár Dániel pedig 4. helyen végzett a gyakorlati pontszámok alapján. A végső eredményben az elméletre és a pályamunkára kapott pontok is szerepet játszottak. Mindhárom fiú így is az élmezőnyben végzett. (Tusnády Simon 8. hely, Molnár Dániel 10. hely, Nagy Benjámin 13. hely)
Idén második alkalommal veszünk részt a HÓDítsd meg a biteket (röviden HÓD) nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenyen. Ez a verseny főleg a programozói logikát vizsgálja a diákoknál. Idén csak két fél csoportot sikerült nevezni, a 8.b osztályos lányokat, és a 7. a osztályos fiúkat. A 7.-8. osztályos kategória, a KADÉT kategória 3610 indulója közül Kiss Zsuzsanna (8. a) 15. helyen, Tóth Bernadett (8. a) 16. helyen végzett. Takács Énok (7. a) 33. helyezett lett.

Középiskolai versenyek

A Nemes Tihamér OKATV (9-10. osztály) versenyen alkalmazás kategóriában Pollák Péter 9. c osztályos tanuló továbbjutott a 2. fordulóba, ahol 188 bejutó közül 97. helyen végzett. A döntőbe az első 68 versenyzőt hívták. Eredmények

Jankovics Sándor 12. a osztályos tanulónk a Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny iskolai fordulóján elérte a továbbküldési ponthatárt. A 10. helyen végzett pontszáma alapján. A döntő fordulóba az első 9 helyezettet hívták be. Ebből a 9-ből egy visszalépett, de sajnos Sándort nem hívták be a helyére. Eredmény

Az OKTV programozás kategóriában Dornai Zsófia (13. a) a második fordulóig jutott, sajnos a döntőbe már nem sikerült továbbjutnia.

Csatolt fájlok:
Publikálta: Román Ildikó
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium