BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Felvétel
Felvételi tájékoztató a gimnázium 9. évfolyamára a 2022/23-as tanévre
2021.11.03.
A Hit Gyülekezete által fenntartott Bornemisza Péter Gimnázium felvételt hirdet a 9. évfolyamra, a 2022/2023-as tanévre. Tizenegy válaszható tagozatra jelentkezhetnek az érdeklődők: öt évfolyamos képzés nyelvi előkészítő évfolyammal; négy évfolyamos képzések emelt szintű biológia-kémia, matematika-fizika-informatika, matematika-történelem, bibliaismeret, magyar-történelem,vizuális kultúra-informatika, angol, német vagy spanyol tagozatokon. Az öt évfolyamos nyelvi előkészítő évfolyamos képzésre jelentkezők tanulmányaik második évétől a négy évfolyamos tagozatok közül választhatnak. Részletek a mellékelt tájékoztatóban.
Felvételi a Bornemisza Péter Gimnáziumba

Az intézmény a jelentkezés és felvétel feltételéül előírja a központilag szervezett középiskolai írásbeli felvételi vizsga letételét. Erre jelenkezni a vizsgát szervező iskolákban lehet, így a Bornemsiza Gimnáziumban is. A központilag egységes követelmények szerint szervezett vizsgára való jelentkezés határideje: 2021. december 3.

Jelentkezés: 2022. február 18-ig az iskola által és a központilag kiadott jelentkezési lapokon. Mivel az iskola vallási és világnézeti tekintetben elkötelezett intézményként működik, ezért mindkét jelentkezési lapot be kell nyújtani.
Az iskola által kiadott jelentkezési lapokat a gimnázium titkárságán lehet igényelni 2022. január 12-től, valamint letölthető az iskola honlapjáról. A központi jelentkezési lapot a tanuló általános iskolája adja és továbbítja hozzánk.

A felvételi vizsga időpontja:        
  • írásbeli: 2022. január 22-én 10 órától (helyszín: amelyik iskolába a felvételiző beadta a központi írásbeli vizsgára történő jelentkezését 2021. december 3-ig)
  • szóbeli és alkalmassági vizsga: 2022. február 28 – március 04. külön értesítés alapján, az iskola székhelyén (1107 Budapest, Száva utca 1.)
A részletes felvételi tájékoztató megtekinthető az linken elérhető dokumentumokban: https://drive.google.com/drive/folders/1mmx-YIDa7FyTSHAl5j_7W09SEN0AfMXG?usp=sharing
Publikálta: Turóczi Gábor
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium