BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanév
Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása pályázat
2022.01.04.
A foglalkozások első felében az előzetesen tehetségszűrő tesztekkel kiválasztott 10 tehetséges diákkal híres alkotók életét vizsgáljuk meg, akik a saját korukban önhibájukon kívül bezártságra kényszerültek.
Az "Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása" címmel kiírt országos tehetségpályázaton iskolánk nyert 1 010 000 Ft-ot, hogy megvalósítsa a  60 órás komplex tehetséggondozó "Értékteremtő karantén  ̶  gyerekszemmel" projektet. A megvalósítás ideje: 2021.09.01-2022.06.30.

A foglalkozások első felében az előzetesen tehetségszűrő tesztekkel kiválasztott 10 tehetséges diákkal híres alkotók életét vizsgáljuk meg, akik a saját korukban önhibájukon kívül bezártságra kényszerültek. Megvizsgáljuk, hogyan tudtak ebben az időszakban is kiemelkedő módon alkotni. A foglalkozásoknál több szakember is segédkezik: biblia-, történelem- és fizikatanár, pszichológus. A gyerekek választanak egy hozzájuk közel álló személyt, és készítenek róla egy-egy összefoglalót. Látogatást teszünk a Holokauszt Emlékközpontban is. Író-olvasó találkozót szervezünk egy kiemelkedő kortárs íróval. A projektünknek létrehozott Facebook oldalán (Értékteremtő karantén – gyerekszemmel) hamarosan országos pályázatot hirdetünk 12-16 éves diákoknak. Keressük azt a 20 legkreatívabb gyereket, akik az elmúlt 1,5 évben, a karantén alatt is tudtak értéket, tárgyiasult alkotást létrehozni. Ezekkel a gyerekekkel interjúkat is készítünk személyesen vagy online. Az interjúkat és az összefoglalókat könyvben kiadjuk. Az első 5 legjobb pályázó értékes nyereményekben részesül, összesen 150 ezer Ft értékben. A programról kisfilmet készítünk, és több felületen közzétesszük. Aki kíváncsi a tevékenységünkre, látogasson meg minket a Facebook és az Instagram oldalunkon, ahol heti frissítéssel fogunk kitenni cikkeket!
A projekt vezetője: Lajkó Anita
A pályázati projekt a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség  Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter 100 %-os támogatásával és finanszírozásával valósul meg.

https://drive.google.com/file/d/14Y420eqyDcwlYzIEp0JlqX9ydb_pLCHP/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/152s9WSnvlQ28Jmr6W6PX_nx1FcJmzGkK/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1FqZwF6mDLQgNFi0SSP-3wNdBwyULkBO3/view?usp=sharing

Publikálta: Makkai Ferenc
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium