BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
ECDL
2011.01.10.
Bornemisza Péter Gimnázium - ECDL Vizsgaközpont

A Bornemisza Péter Gimnáziumban 2003 óta van lehetőség ECDL vizsgákat letenni. A felkészítés és vizsgáztatás magyar és angol nyelven történik. A vizsgák ebben az évben általában 1 hónapban egyszer péntekenként 14-15 között vannak.

Mind a 9 modulból lehet vizsgázni.

Akinek vizsgakártyára van szüksége vagy vizsgázni szeretne az iskola titkárságán telefonon (+36-1-431-0267), vagy emailben a zscsaba kukac bpg.hu címen érdeklődhet.

Mi az ECDL?

ECDL: Európai Számítógép-használói Jogosítvány - European Computer Driving Licence

Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni.

Az ECDL nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni, finn ötlet alapján 1996. óta létezik. Az ECDL gyártófüggetlen, minőségbiztosított, decentralizált módon megszerezhető és világszerte kellőképpen elterjedt, ezáltal az egyetlen, amely minden szempontból megfelel az EU e-Europe akcióterveknek. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri.

Az ECDL célja

Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű tagjává válhasson.  Számokban kifejezve a cél, hogy Magyarország lakosságának 6-8%-a igazolt módon informatikai írástudóvá váljon.

ECDL (7 modulos)

Az ECDL moduljai ( Syllabus 5.0, jelenleg érvényes követelményrendszer)

 

Publikálta: Csaba Zsolt
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium